Мрежа

Каракачанов: Гласувах, защото нашите проблеми са в нашите ръце

0 215

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов упражни правото си на глас в 12:20 часа в СУ „Димчо Дебелянов“ на ул. „Пиротска“ 78, предаде „Dariknews“. 

„Гласувах за един добър кандидат за кмет на София, един енергичен млад човек, знаете кой е, няма да го казвам в днешния ден, но гласувах най-вече за това да се разбере, че София не е само център и жълтите павета. В София живеят близо 2 млн. граждани, по-голямата част от тях живеят крайните квартали, в бетонните комплекси и селата. Там трябва да се обърне много повече внимание, отколкото досега“, каза председателят на ВМРО Красимир Каракачанов .

Той каза още, че е гласувал за „повече ред и сигурност, гласувах за разбиването на гетата и интеграцията на жителите в гетата и най-вече гласувах защото това е изконно право на всеки български гражданин. Тази част от българските граждани, които са с мотива „никой не ми харесва“ и не излизат да гласуват на практика подпомагат статуквото, купения вот, вота от гетата, корпоративния вот да предопределя бъдещето ни в следващите 4 години“, добави още министърът на отбраната.

Каракачанов коментира избиратлната активност. „Към момента, в секцията, в която аз гласувах, избирателната активност е добра. Хубаво е, че хората упражняват правото си на глас, въпреки хубавото време, предполагам, че през целия ден ще е така. Хубаво е, когато повече граждани гласуват. По този начин изразяват отношение към проблемите около тях и търсят начин за тяхното решение, което е най-важното.“

„Крайно време е да спрем да чакаме някой друг да ни рещава проблемите, някой отвън или някой бащица отвътре, крайно време е да разберем, че нашите проблеми са в нашите ръце като българи, като граждани. И ако ние не гласуваме други хора срещу 30 лв, срещу определен етнически или религиозен натиск предопределят нашето бъдеще“, заяви още той.

Председателят на ВМРО коментира получения сигнал от пловдивското село Войводиново, че ромите са организирано транспортирани до избирателните секции, за да гласуват за партията, на която Каракачанов е лидер.

„Много интересно при положение, че ние във Войводиново нямаме кандидат за кмет, за кой гласуват там. Така че не знам за кой гласуват и дали този цигански лидер не изпълнява някаква поръчка. За кой да гласуват там като ние нямаме кандидат за кмет“.

Той изрази надежда, че организацията при обработката на протоколите ще е по-добра тази година.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 48 − 46 =