Мрежа

Камион с живи прасета се обърна на магистрала „Тракия“, загинаха животни (Снимки, обновена)

0 536

Жално квичене огласи днес автомагистрала „Тракия“, след като на нея в посока София между километър 225 и 224 се обърна товарен камион „Мерцедес“, натоварен с живи прасета. Инцидентът стана между Нова Загора и Стара Загора, на около 3 километра от мястото, където в неделя се обърна автобус.

И този път шофьорът се отърва невредим, но проверка с дрегер показа, че Юрий Михайлов е седнал зад волана с над 0,5 промила алкохол, което наложи той да бъде арестуван за 24 часа. Шофьорът, който е на 55 години, призна, че бил пил една бира на обяд.

Дали обаче това е причина за катастрофата, ще се изяснява тепърва. Днес асфалтът на магистралата бе сух. Не се наложи тя да бъде затваряна, но покрай мястото на инцидента се преминаваше бавно и с повишено внимание. Полиция регулираше движението.

Сигналът за произшествието е подаден в 14,06 часа. Камионът с пловдивска регистрация карал 70 живи прасета от свинекомплекса в добричкото село Козлодуйци за клане в Пловдив. От филиала на БАБХ в Стара Загора потвърдиха, че документите за превоза на живата стока са изрядни.

Животните останаха под брезента на карусерията, но при обръщането на дясната страна на камиона всички се струпаха на десния му борд. Някои загинаха директно при удара, други явно се задушиха впоследствие. Колко обаче точно прасета за мъртви остана да се уточни, когато камионът бъде изправен и животните претоварени на друг камион. Днес изпод брезента се виждаше само трупът на едно от прасетата, което, както е по закон, си имаше ушна марка за произход.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 56 − 54 =