Мрежа

Камила не дочака трупът на Елизабет Втора да изстине и заграби нещата й

Тази брошка е била подарена на кралицата за сватбата й

0 1 499

Британците никога не са обичали съпругата на крал Чарлз III, но със сигурност тази й изцепка ще ги накара да я намразят още повече.

Оказа се, че кралицата-консорт едва е дочакала трупът на покойната Елизабет Втора да изстине, за да заграби нещата й. Камила е била забелязана да носи на ревера си брошка, принадлежала на покойната кралица. Изглежда именно тя ще наследи голяма част от бижутата на свекърва си.

Става въпрос за брошка във формата на мака детелина, която е била подарена по случай сватбата на Елизабет Втора с принц Филип. Тя й е била подарена от херцогинята на Портланд. Въпросната брошка е изработена от зелени персийски смарагди и диаманти.

Именно на тази брошка заложи съпругата на новия британски монарх крал Чарлз III по време на посещението му в столицата на Северна Ирландия – Белфаст.
Според запознати брошката не е била избрана случайно, а поради факта, че именно трилистната детелина е националният символ на ирландците.

Легендата носи, че Св. Патрик използвал именно детелини, за да обяснява на хората единството между Бог Отец, Син и Светия дух в Светата Троица.
Така трите листа на детелината станали ирландския символ на Светата Троица, а зеленият им цвят е цветът на ирландската нация.
Източник: jenata.blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 94 − = 86