Компания предлага слънчеви очила от утайка от кафе

https://mreja.bg/jalto/kompaniya-predlaga-slanchevi-ochila-ot-utayka-ot-kafe/58907 Mreja.bg
Компания предлага слънчеви очила от утайка от кафе


Украинска компания за оптика предлага на клиентите си слънчеви очила от утайка от кафе, които освен това ухаят на ободрителната напитка, предаде Ройтерс.

Подтикван от амбицията да създаде екологични и въпреки това модерни слънчеви очила, главният изпълнителен директор на компания OCHIS Максим Гавриленко е експериментирал с различни продукти - мента, магданоз, кардамон, преди да открие подходящия естествен материал в утайката от кафе.

Отпадъчният продукт от ободрителната напитка се използва за производството на мебели, чаши, печатарско мастило, биогориво. Гавриленко обаче е пионер в използването на утайката за направата на слънчеви очила.

"Първо, кафето е черно, какъвто е класическият цвят на слънчевите очила и подхожда на всеки. Второ, по света има милиони тонове утайка от кафе", казва Максим Гавриленко.

Основното предимство на слънчевите очила OCHIS COFFEE, в състава на които освен утайка от кафе влизат лен и лепило от растително масло е, че ако бъдат изхвърлени, след 10 години ще се превърнат в тор.

Цената на специалните очила е между 78 и 89 долара.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.