Мрежа

Известна авторка дари книги на библиотеката в Монтана

0 322

Писателката Елена Павлова направи дарение от книги в първия работен ден на новата 2020 година на монтанската библиотека „Гео Милев“.

Павлова е автор на 11 книги, а с псевдонима Върджил Дриймънд е издала над 25 книги-игри. През 2019 г., едновременно излязоха от печат последните и две книги – „Ринглас и боговете близнаци“, книга-игра и „Приключение в Долната земя. Коледари срещу хали“.

Елена Павлова е и преводач от английски и руски език. Има 50 преведени книги в областта на фантастиката, фентъзито и хоръра. Сред най-интересните автори в портфолиото й са С. Кинг, Р. Маккамън, А. Рейнолдс, Фр. Хардинг, П. Бачигалупи, В. Е. Шуаб, както и класици като Р. Хауърд, Е. Бъроуз и Т. Х. Уайт. 

През 2019 г. Елена Павлова получи Националната награда „Константин Константинов“ за принос в детското книгоиздаване.

Елена Павлова дари на РБ „Гео Милев“ и Плакет, които миналата година е получила от литературния конкурс „МОРЕТО“, организиран от сдружение „ЛУМЕН“, в рамките на Есенните ахтополски празници. Пластиката е на художникa Тихомир Витков и представлява двустранен отпечатък на монета от град Кизик (Малоазийска Мизия) от края на VI – първата половина на V в. пр. Хр. На лицето на монетата е изобразен коленичил млад мъж (сатир) с голям паламуд в ръцете. Пластиката е изработена от електронова сплав (бяло злато – естествена смес от злато и сребро). 

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 6 = 3