Мрежа

Извънредно: Върховният съд на Руската федерация обяви Азов за терористи

Искането е от главната прокуратура и е официално решено от съда

0 1 285

Главната прокуратура в Москва е внесла искането в съда за обявяването на формированието Азов за терористична организация. Те са приложили към искането и показания на свидетели на престъпленията им.

Според тях екстремистката организация действа на територията на източна Украйна от повече от 8 години.

 

Върховният съд на Русия е приел доказателствата и официално е обявил националистическия полк Азов за терористи. Също така е въведена забрана за действието на организацията на територията на Руската федерация.

Искането на прокуратурата е внесено през май месец и едва сега бе прието решението.

 

Решението на магистратите все още не е влязло в сила и подлежи на обжалване. Очаква се скоро Върховният съд да обяви мотивите си за решението.

По разбираеми причини делото се гледаше при отсъствие на засегната страна и повечето заседания са провеждани при закрити врата, като журналисти са допускани само в някои от случаите на разпити на свидетели.

В качеството на доказателство в съда са показани и събрани интервюта на жители от Мариупол, които са станали жертва на батальона.

 

С това решение на съда, членовете на Азов подлежат на наказателна отговорност по наказателния кодекс на Русия, като ги грози затвор и глоба. Единствено официално от наказание се освобождават напусналите полка преди решението на съда.

 

Източник: trud.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 12 − 11 =