Мрежа

Извънредна заповед за чадърите и шезлонгите

Хотелът не е получил съгласието на държавата дружеството да държи плажната ивица безвъзмездно

0 536

Издадена е извънредна заповед за чадърите и шезлонгите.

Тя е от областния управител на Бургас – проф. Мария Нейкова и касае изземване срещу фирма, собственик на несебърски хотел.

Въпросната фирма държи имот, който е публична държавна собственост, неоснователно като без правно основание и без съгласието на държавата разполага с него. Нещо повече – хотелът дори е разположил чадъри и шезлонги върху въпросния имот.

Бургаският областен управител посочва, че хотелът не е получил съгласието на държавата дружеството да държи плажната ивица безвъзмездно. Не е давано и съгласие да поставя на пясъка на плажа в Несебър чадъри и шезлонги.

Със заповедта, издадена от областния управител дружеството е задължено да освободи държавния имот от чадърите и шезлонгите, намиращи се върху него. Това трябва да се случи до 8 ч. в понеделник (22.08.2022 г.).

В случай, че откажат да изпълнят заповедта доброволно ще се премине към принудително изземване на държавния имот чрез освобождаването му от разположените там чадъри и шезлонги. Това ще се случи в присъствието и със съдействието на органите на реда.

В заключение се посочва, че издадената от областния управител заповед може да бъде обжалвана в срок от 14 дни. Обжалването обаче няма да спре изпълнението на заповедта.
Източник: burgas24.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 86 − 77 =