Мрежа

Изслушват Ананиев утре за спирането на спешния прием в Детската болница

322

Депутатите ще изслушат министъра на здравеопазването Кирил Ананиев за спирането на спешния прием в Детската болница. Това предвижда точка първа от проектопрограмата за работа на парламента в четвъртък. Изслушването е по искане, внесено от лидера на опозицията Корнелия Нинова и група народни представители. Веднага след него е предвиден парламентарен контрол – като точка втора за работа на депутатите в четвъртък, предава БТА.

В проекта на програма за тази седмица са и вторите гласувания на промените в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, Закона за дейността на колективните инвестиционни схеми и на други предприятия за колективно инвестиране, Закона за обществените поръчки.

Депутатите ще разгледат и Проект на решение за изменение на Решение на Народното събрание от 19 септември 2017 г. относно политиката на Министерството на земеделието, храните и горите за създаване на ред в поземлените отношения. Освен това ще бъдат гласувани и редица персонални промени в съставите на постоянни и временни комисии и делегация на Народното събрание.

Точка първа за работа на Народното събрание в петък е ратификацията на Изменението на Споразумението за предоставяне на консултантски услуги между Министерството на околната среда и водите на Република България и Международната банка за възстановяване и развитие от 28 септември 2016 г., подписано на 4 декември 2019 г. В програмата за деня е и първото гласуване на Законопроекта за отмяна на Закона за социалните услуги и два законопроекта за изменение и допълнение на Закона за социалните услуги.

След приключване на законодателната част от програмата е предвиден редовен петъчен парламентарен контрол.

Източник: https:www.24chasa.bg

Comments are closed.