Мрежа

Изненадваща евтиния на родното Черноморие. Ето къде!

0 1

Може да минете само с 3.60 лв. за чадър и два шезлонга

Невиждана евтиния по родното Черноморие хвърли туристите в шок.

 

Министърът на туризма Христо Проданов сподели, че летният сезон тази година ще бъде открит на 11 юли в к.к. Златни пясъци, но поясни, че откриването ще е символично.

 

Всеизвестен факт е, че всеки един курорт взема еднолично решение кога да открие активния си сезон. Към момента тече усилена подготовка по преобладаваща част от плажовете. Концесионерите поставят чадъри и шезлонги в очакване на туристите.

 

Тази година не се предвижда действието на мярката срещу COVID-19, според която туристическото министерство намали таксите и наемите на концесионерите наполовина, пропорционално на отстъпката от цените на шезлонги и чадъри за летовниците.

 

Тази година туристите на плажовете „Каваци“ и „Смокиня“ ще плащат такса в размер на 7 лева за шезлонг и с лев по-малко за чадър.

В Крайморие пък шезлонгите са шест лева, а чадърите с два лева отгоре.

 

Бургаският плаж вече няма да предлага безплатни шезлонги и чадъри на туристите. Прави впечатление обаче, че на северния плаж в града, чадърите и шезлонгите се предлагат на доста по-ниски цени.

Всяка от тези екстри струва по 1.20. пакетът от чадър и два шезлонга пък ще ви излезе 3.60 лв., отбелязва кореспондент на bTV.

 

 

В Слънчев бряг тези екстри се предлагат на различни цени за различните плажове. Така например на Южния и Централния плаж ще трябва да платите по десет лева, докато на Северния плаж, те ще ви струват с лев по-малко.

Източник: blitz.bg

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 65 + = 71