Мрежа

Изненада: парламентът реши официално да изнасяме оръжия за Украйна

Народните представители стигнаха до решението за военна помощ, включваща изнасяне на оръжия

0 2 783

Седем месеца, след решението България да помага на Украйна, като ремонтира военните й техники се взе окончателно решението да бъде изпращано и оръжие.
До сериозното решение се стигна с гласовете на ПП, ГЕРБ, ДПС, Демократична България и най-новата партия в парламента Български възход. Против това решение гласуваха единствено от БСП и Възраждане.
От БСП дори организираха своеобразен флашмоб в Народното събрание, като след гласуването и взимането на решение вдигнаха плакати с надпис „Не на оръжията! Мир“.
Решението предизвика сериозни политически трусове, размяна на обвинения и напрежение.
Народното събрание възложи на служебното правителство в срок до един месец да подготви информацията каква може да е военната помощ, която може да се изпрати на Украйна. Необходимо е да бъде съобразена с възможностите на страната и без да застраши нашата национална сигурност.
С изготвянето на този доклад е натоварено Министерството на отбраната. Министърът на отбраната Димитър Стоянов отговори на журналисти, че към момента не може да даде повече информация. От неговото ведомство се изисква да бъде направен анализ каква и колко излишна военна техника имаме, след което информацията ще бъде вкарана в Министерски съвет и Народното събрание за гласуване. Едва тогава може да даде повече подробности.
Източник: novini.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 45 − = 41