Мрежа

Изненада: Москвич се завръща

Легендарният от близкото минало модел се очаква отново по пътищата

0 1 606

Заводът за автомобили Москвич отново започва производството им. Вчера официално започнаха да слизат от конвейера първите бройки, които представляват така модерните в последно време градски СУВ-ове.

Очаква се моделите да могат да бъдат закупени от бъдещите им собственици през януари в столицата, а през март в цяла Русия.

Обемът на произведените автомобили може да достигне до 600 за декември, което не много, но се очаква разширение на мощностите при интерес от страна на пазара.

Любопитното е, че Москвич-ите ще се произвеждат в партньорство с голям китайски автомобилен концерн JAC. Той е на пазара почти 60 години и е наложен на автомобилния пазар в Азия. Само за изминалата година има над 520 000 коли, излезли от заводите на JAC.

Въпреки, че автомобилите ще се казват Москвич, няма да инвестира в свои разработки, а ще използва платформата на JAC и по-точно JS4, които ще бъдат ребрандирани.

Силовите агрегати са само 2 варианта – 1600 кубиков със 109 конски сили и 1500 кубиков турбо двигател със 149 конски сили. Задвижването е само на предните колела, не се предлага 4х4.

Предполагаемата цена е около 50 000 лева за базовата версия и около 70 000 лева за топ изпълнението.

Източник: dir.bg

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 2 = 6