Мрежа

Изходът на кметския вот в София ще зависи от кампаниите

0 0

Битката за София ще е оспорвана, защото имаме две много силни кандидатури – и добре подкрепени, и добре аргументирани.

Първоначално вероятно Фандъкова ще е с предимство на базата на по-голямата подкрепа за ГЕРБ в София, по-големия си опит, както и на статуквото. Не смятам, че изходът в София е предрешен. Той ще зависи от кампаниите на двете кандидатки и коя от тях ще успее да извади по-добри аргументи и да убеди хората, че има по-добър проект и че би работила по-добре.

Аргументът “София е дясна и синя” безспорно ще има влияние, но трябва да си дадем сметка, че и София вече е друга. Само за последните 10 г. населението ѝ се е увеличило с 250 хиляди души. Това са предимно хора, които идват от провинцията и са с други нагласи. Според мен тези хора не са елитът от градовете, различни от София. Защото елитът на провинцията си се чувства добре в провинцията. Докато прирастът на София е от хора, които са принудени от обстоятелствата да сменят местожителството.

Този прираст вече дава една по-различна картина, в която хората от жълтите павета вече нямат досегашното предимство.

За разлика от мои колеги имам очакване за балотаж в София. Но такава прогноза е прибързана към този момент, независимо от това имам, или нямам данни от сондаж. Решаваща за мен ще бъде кампанията.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 83 = 87