Мрежа

Изчезналият Сашко, Ковид и войната, каква е връзката между тях?

Доц. Околийски изрази мнение, че случаят със Сашко е свързан с цялата ситуация през последните години

0 429

Доц. Околийски, експерт в офиса на СЗО сподели, че  случаят с изчезналото дете от Перник го е накарало да се чувства горд, като от много време не е изпитвал подобни емоции. Тогава хората показали топлина и се обединили около една обща дори национална кауза.

Той е анализирал ситуацията, като смята, че за това безпрецедентно обединение в новата ни история имат отношение и здравната криза с Коронавируса и войната в Европа. Имено тези 2 събитие през последните почти 3 години са причинили липсата на добри новини. Всекидневно бяхме облъчвани от рисковете, проблемите и прогноза за тях.

Освен това и като цяло българите се определят, като доста нещастен народ и са винаги в дъното на класациите от този вид.

В цялата тази ситуация хората се чувстват безпомощни и обезверени, като в издирването на Сашко са видели благородна кауза, в която да се включат проактивно и да бъдат обединени.

А откриването на Сашко жив и здрав бе лъч надежда не само за щастливия баща, но и за всички нас, въпреки трудните времена, през които преминаване. Това показва, че има и оптимистичен вариант в развитието на България.

Източник: blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 13 = 15