Мрежа

Ивелин Попов: Семейството ми изстрада много заради мене

0 429

– Ивелине, какво чувство надделява у теб след последния ти мач – тъга от ряздялата, щастие от победата над Чехия?

– Щастие и удовлетворение от играта. Най-вече съм горд, че си спазих думата – след загубата от Англия на “Уембли” ви казах, че до края на квалификациите със сигурност ще вземем победа, и се радвам, че дойде срещу такъв съперник, срещу който до момента не сме имали никога успех. Няма значение, че излизаха писания, че ще идват пияни-заляни. Това е мач на национално ниво и никой не може да си позволи да дойде отпуснат.

– Ще промениш ли решението си да се оттеглиш?

– Не. Аз съм дал дума. Колкото и да ни е тежко – на мен, на жената и на децата.

Плачат: “Недей, недей,

недей!”. Но връщане

назад няма

– Как се почувства, напускайки съблекалнята?

– Аз мисля, че ще съм отново в тази съблекалня – под една или друга форма, някой ден, след някоя и друга година. Ще влизам. Шефът на стадиона ми е приятел, ще ме пуска, ако имам желание.

– Божидар Краев каза категорично, че е готов да заеме твоето място…

– Това е много хубаво и аз го поздравявам за включването му срещу Чехия. Веднага след мача си говорих със старши треньора. Сега, когато има още мачове от българското първенство и от чужбина,

да търси скоростни

играчи, защото

малко хора

подкрепяме атаката

На този стил, който практикувахме в тези два мача – повече зад центъра, трябва повече хора да атакуват и да подкрепят напред.

– Като слушаме как говориш, може ли да се върнеш в ролята на треньор в българската съблекалня?

– Смея да твърдя, че съм натрупал доста голям опит покрай треньорите, с които съм работил. В Русия съм бил при най-големите треньори, светилата. Записвал съм си доста тренировки. Имам някои познания. Но в момента пак ви казвам – много е важно да има скоростни футболисти и бързина напред.

– Кой трябва да е следващият капитан на България?

– Дал съм си моето мнение. Трима-четирима човека са. Вече трябва да се водят разговори с тях и да се прецени – старши треньорът ли ще го назначи, отборът ли ще го избере. Но и с Десподов си говорих – оттук нататък той ще трябва да е един от хората, които да водят отбора, да расте бързо, да е отговорен, но да не отговаря само за себе си, а за целия отбор.

– Кога започна да обмисляш решението за отказването? Има ли нещо, което преля чашата?

– След загубата от Косово тук с 2:3. Винаги съм бил честен пред вас. Тогава беше. Прибрах се. Много ми е тежко да гледам, когато жена ми се измъчва, плаче след загуби, изживява ги с мен. Това не мога да го позволя. След Англия беше много тежко – загуба 0:6, скандали, нерви. Бях си взел решението.

– Кой е най-хубавият момент за теб в националния отбор и кой е най-неприятният?

– Победите винаги са ме радвали, загубите много болят. Най-неприятния го знаете – изпуснатата дузпа с Малта. Критики, обиди, тежест в гърдите, срам да излезеш на улицата. Семейството ми също пострада много заради мен. Но и това го преодоляхме. Помня предимно хубавите моменти – победи над отбори, които не бяхме побеждавали досега или от много години. Радвам се, че съм работил с много големи треньори, и благодаря на всички момчета. Със сигурност за някои не съм бил перфектният съотборник. Знаете, че ми е по-различен темпераментът – викам, понякога псувам. Но когато обявих решението си преди тренировката за Чехия,

видях сълзи в очите

на десетина човека,

които стояха пред мен.

Това ме направи горд

– Какво е отношението ти към случващото се в БФС и очертаващата се битка за президент?

– Благодаря на Борислав Михайлов за това, което е направил за отбора. Винаги, дори когато не сме имали шансове, влизал е в съблекалнята след победа. Обещавал е, давал е премии. Осигурявал е удобства. Просто според мен хората около него живуркат на гърба на футбола. Който иска, сега да ми се обиди. Но това е моето мнение и го казвам.

– След отказа на Димитър Бербатов, макар и години по-късно, стана ясно, че Йордан Лечков е сред хората, които са тровели атмосферата по някакъв начин. Има ли нещо сходно в момента?

– Той няма как да трови атмосферата, при положение че идва на базата и си тича отстрани.

– Лечков не знаеше, че се отказваш, това нормално ли е за отговорник за националните отбори?

– Това трябва да питате него.

– Ти говорил ли си с него?

– Не. Говорил съм с Михаил Касабов. Говорил съм с Борислав Михайлов. С него не.

– Имате ли проблеми?

– Не. С него не.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 3 = 11