Мрежа

Италия осъди българин на 9 г. затвор за опит за убийство

0 0

Наказанието с 1/3 по-ниско заради съкратено следствие

Съдът в град Лече осъди на 9 г. и 4 месеца затвор 33-годишния българин Мартин Георгиев Асенов за опит за убийство на 28-годишен негов сънародник. Заедно с Асенов е осъден и 53-годишният италианец Фердинандо Либрандо, който получи 14 г. и 8 месеца, съобщиха медии в Пулия. И двамата получиха присъди по съкратено съдебно следствие, затова наказанията им са с една трета по-ниски от предвидените от закона. Прокурорката по делото поиска по-високи присъди, но съдията Карло Кацела не беше съгласен.

Случаят, по който двамата бяха осъдени, датира от 22 април, или точно от католическия Великден. Действието се развива в Торе Сан Джовани, област Пулия. Тогава дежурните на телефон 112 получили обаждане късно вечерта от жена, молеща за помощ, тъй като съпругът ѝ – 28-годишен българин, бил пребит.

Когато властите пристигнали на мястото, заварили жертвата с кървящи рани по цялото тяло. След като бил откаран в болницата, се установило, че една от раните била от огнестрелно оръжие. По-късно се установило, че е от пистолет “Франки”, собственост на Асенов. Той насочил оръжието си и към карабинерите, които пристигнали да го арестуват. 33-годишният българин бил заловен след светкавично бързо разследване, докато италианецът Либрандо – едва месец след това. Властите определят действието на двамата като наказателна акция.

Според обвинението живеещите в Мелисано Асенов и Либрандо нахлули въоръжени в дома на жертвата. Започнали да го налагат с бейзболна бухалка, с ритници и юмруци, тъй като той отказал да им сътрудничи за трафик на оръжие и дрога от България.

Двамата заплашили с пистолет и съпругата, след което стреляли два пъти във въздуха. 28-годишният българин бил ранен в единия крак, но въпреки това успял да избяга от нападателите заедно с жена си.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 8 + 1 =