Мрежа

Истински кошмар на ГКПП „Кулата“ и „Маказа“

Горещината и дългото чакане напряга допълнително шофьорите

0 2 248

Истински кошмар преживяват нашенците, преминаващи през ГКПП „Кулата“ и „Маказа“.

Вече се превърна в традиция през уикенда българите да отскачат за кратка почивка до Гърция. Отиването до там и връщането обратно обаче се превръщат в истинско изпитание.

Така например опашката на ГКПП „Маказа“ в посока южната ни съседка е километрична и то вече втори ден поред.
И днес много нашенци са решили да отскочат до плажовете в Гърция, където да се възползват от слънчевото време. Изглежда обаче не са съобразили главоболията, които ще им струва преминаването през ГКПП.

Към момента опашката в посока България е километрична заради прибиращите се нашенци, които са отдъхвали на плажовете в Гърция през уикенда.
Пловдивчани вчера се жалвали, че са чакали два часа, за да влязат в южната ни съседка.

През днешния ден преминаването се случвало малко по-бързо. Въпреки това жегата и чакането напряга допълнително шофьорите. Няколко километровата опашка се е заформила още в ранните часове на днешния ден.

Изглежда нашенците не се плашат и от повишените тази година цени в Гърция. Въпреки това те предпочитат да отдъхват на техните плажове, вместо по родното Черноморие.

Както вече стана ясно опашка от автомобили се е извила и на ГКПП „Кулата“. За да преминете от там ще трябва да предвидите поне няколко часа.
Прави впечатление, че немалка част от пътуващите са туристи от Румъния. Граничните власти пропускат по около 30 коли поетапно.
Източник: trafficnews.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 72 + = 80