Мрежа

Инвестират над 7,3 млн. лева в ремонт на участък от пътя Кубрат – Тутракан (Снимки)

0 1

Започна ремонтът на 9 км от път II-49 Кубрат – Тутракан, в участъка между селата Топчии и Каменово. Отсечката е основна пътна връзка за жителите от община Кубрат с областния център Разград. Инвестицията е за над 7,3 млн. лв., а средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Строителните работи в момента се изпълняват без спиране на движението като превозните средства преминават двупосочно в платното, в което не се работи. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация, тъй като преминават в отсечка с ремонтни дейности, информират от АПИ.

Предвидените дейности включват ремонт на настилката, отводнителни дейности, нова маркировка, ограничителни системи и знаци. От пътноподдържащото дружество е изискано да работи максимално мобилизирано, за да може ремонтните дейности да завършат в строителния сезон и да не се затруднява трафикът.

През м. г. със средства от ОП „Региони в растеж“ бяха рехабилитирани общо 31 км от път II-49 Търговище – Разград – Кубрат – Тутракан. Второкласният път е основна транспортна връзка за областите Търговище, Разград и Силистра. Инвестирани са над 20 млн. лв. Основно ремонтирани са участъците Търговище – Разград и Кубрат и Тутракан.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 5 = 2