Мрежа

Инструктират шофьорите на бусове с мигранти да се блъскат в патрулките при гонка

Има тенденция водачите да са непълнолетни и дрогирани, каза директорът на Гранична полиция Росица Димитрова

0 1 178

Водачите на микробуси, превозващи нелегални мигранти у нас, получават инструкции от трафикантите да блъскат полицейските автомобили, ако започне преследване. Това съобщи пред БНР директорът на Гранична полиция главен комисар Росица Димитрова.

11 000 са неуспешните опити за преминаване на границата ни с Турция за първите два месеца на годината.

От Гранична полиция отчитат в последно време опасна тенденция, водачите на микробусите превозващи мигранти често да го правят дрогирани, обясни главен комисар Димитрова:


„Имат инструкции да самокатастрофират или съответно, ако започне преследване, да не се подчиняват на полицейски разпореждания и отново да предизвикат катастрофа с полицейския автомобил, така че да причинят и щета, и вреда. Има една особено опасна тенденция, която наблюдаваме и тя е тези автомобили, които превозват мигранти, да бъдат управлявани от непълнолетни или пълнолетни лица без правоспособност и употребили наркотични вещества“.

Такъв беше и първият нашумял случай с блъсната патрулка в Бургас през лятото, когато двама полицаи загинаха, а шофьорът на автобуса беше непълнолетен и неправоспособен.
Огромно увеличение на мигрантския натиск по българо-турската граница ни отчитат от Гранична полиция.

„50% повече е увеличението на броя на недопуснатите лица да преминат българо-турската граница от началото на годината до момента“.

След като преминат границите ни , нелегалните мигранти често се укриват в района до идването на трафикантите, обясни комисар Димитрова.

„В планината Странджа – гориста местност, доста широк периметър обхваща, в която тези лица се укриват, те са много внимателни и обучени да се пазят от наряди“, каза шефката на Гранична полиция.
Източник: dir.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 48 + = 52