Мрежа

Индия призовава авиокомпаниите да не летят над Иран

0 322

Индийските власти поискаха от националните авиокомпании да проявяват предпазливост при полети във въздушното пространство на Иран и по възможност да ги избягват, поради рязкото влошаване на отношенията между Техеран и Вашингтон след убийството на иранския генерал Касем Солеймани при американски ракетен удар в Ирак. Това пише днес в. „Икономик таймс“, позовавайки се на свои източници, предадоха ТАСС и БТА.

Изданието отбелязва, че индийските авиокомпании внимателно наблюдават развитието на ситуацията, но засега продължават да летят над Иран. „От нас бе поискано да проявяваме предпазливост и ние взехме това предвид. Засега обаче полетите над иранското въздушно пространство ще продължат, не се планират промени в маршрута“, цитира вестникът представител на държавната авиокомпания Еър Индия (Air India), пожелал анонимност.

Много полети от Индия до дестинации в Европа и САЩ използват иранско въздушно пространство. Заобикаляне на Иран ще увеличи времето за полет и цените на билетите, твърдят източници.

Най-големият полски въздушен превозвач ЛОТ (LOT) вече реши да не лети над Иран, избирайки други маршрути за полетите си от Варшава до Индия, Сингапур, Банкок и Шри Ланка.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 28 − = 25