Мрежа

Илон Мъск: Трябва всички хора да бъдат чипирани в главата

Неговите технологии щели да помогнат за по-доброто бъдеще на хората

0 1 392

Един от най-богатите хора в света – Илон Мъск смята, че всички хора на Земята трябва да са чипирани в главата. Твърдението е направено в технологична статия пред китайско издание.

Той е на мнение, че всички жители на планетата ни трябва да бъдат чипирани с неговия продукт от новата му компания Neuralink. Те разработват технологии за съвместно функциониране на компютърните технологии и биохимичните процеси в мозъка. Предвижда се технологичните импланти да се поставят в мозъчната кора на носителя им.

Той смята, че това ще има много ползи за хората, като особено с тези с увеждания. Новият чип ще помогне на хора с проблеми в опорно-двигателния апарат, гръбначни травми и проблеми с нервната система. Освен това предполага, че технологията ще позволи на изцяло парализирани хора да се свържат с компютърни устройства и дори да ги използват.

 

Милиардерът е убеден, че неговите компании за електрически коли, пътуване до Марс и микрочиповете за хората са за по-добро бъдеще на цялото човечество.

 

Преди около година и половина от Neuralink обявиха за революционен успех при поставянето на чип в мозъка на маймуна. Смятат, че следващите изпитания трябва да се направят с хора.

 

Източник: lupa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 2 + 2 =