Мрежа

Хванаха нелегални стоки за над 6,5 милиона лири на „Капъкуле“

0 108

Екипи на Дирекцията за митническа охрана към Министерството на търговията на Турция са открили нелегални стоки за 6,5 милиона турски лири на ГКПП Капъкуле, на границата с България, предава БТА.

Нелегалният товар е открит при операция на екипите.

При митническата проверка на два тира с българска регистрация, които влезли от Капитан Андреево, митничарите забелязали, че и изпращата фирма, и получаващата фирма е една и съща. Екипите се усъмнили, че е възможно да е била извършена подмяна на регистрационните табели на тировете, за да се избегне митническата проверка на единия от тировете.

За съмнителния случай била уведомена областната Дирекция за митническа охрана и нелегален трафик в Одрин. Единият тир се насочил към изхода, за да избегне митническия контрол. Митническите екипи обаче спрели и двата тира за проверка.

В единия от тировете били открити над един милион броя електронни цигари, чанти, якета, автомобилни части, джиесеми, слънчеви очила, лекарства, зарядни устройства, пури и пет тона чай.

Стойността на нелегалния товар,който се опитали да внесат нелегално в Турция, е на стойност шест милиона и 500 хиляди турски лири, информираха от митническата служба на Капъкуле.

Започнало е разследване.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.