Мрежа

Хашим Тачи зове да се разбере има ли отравяне на персонала на ЦИК с бюлетини от чужбина

643

Косовският президент Хашим Тачи извика днес председателката на Централната избирателна комисия /ЦИК/ Валдете Дака, главния прокурор Александър Лумези и директора на разузнаването Шпенд Маджуни. Те уведомиха държавния глава за резултатите от разследването във връзка с информациите за отравяне на служители на ЦИК, които са били в контакт с бюлетини, дошли от чужбина, съобщи косовската телевизия РТК.

Тачи настоя компетентните институции да изяснят случая докрай, като изрази задоволство, че всички отговорни лица са предприели необходимите мерки.

Президентът призова за въздържане от политически изявления и непотвърдени информации, докато трае разследването, поясни БТА.

Представители на институциите казаха, че се очакват резултатите от експертиза на пликовете, с които са работили пострадалите преброители на бюлетини. Те съобщиха, че експертизата са извършва заедно с международни експерти.

Косовската агенция „Косовапрес“ съобщи вчера, че 26 служители на Централната избирателна комисия трябвало да бъдат приети в болница с признаци на алергия, след като отворили 5 кутии с бюлетини от Сърбия. Лекарите в центъра за спешна медицинска помощ казаха, че всички приети пациенти се оплаквали от сърбеж и зачервена кожа.

Източник: https:www.24chasa.bg

Comments are closed.