Мрежа

Грандиозен скандал в парламента

Опряха и до смяната на 3 март

0 55 534

Грандиозен скандал гръмна в парламента.

Това се случи заради вкараната от ГЕРБ точка в дневния ред за смяна на Националния празник на България – 3 март.

Народните представители обсъдиха няколко законопроекта за промени в Кодекса на труда. Сред тях бе и предложението на ГЕРБ-СДС, Националният ни празник да не е на 3 март, а на 24 май – Денят на българската азбука, просвета и култура.

Причината за поисканата смяна на Националния празник на България е, че на 3 март трябва да благодарим на Русия, че ни е освободила от османско иго, което предизвиква разделение. Според ГЕРБ-СДС нямат против тази дата да остане празник, но не и национален.

Петър Кънев от БСП пък контрира предложението, заявявайки накратко от парламентарната трибуна, че 24 май е официален празник на Русия.
Петър Николов от ГЕРБ пък добави, че това е празник и в Северна Македония, но пък хубавото е, че 24 май не разединява като 3 март, а обединява хората.

Филип Попов от БСП пък попита колегите си толкова ли не останаха други проблеми за решаване, че са опрели до 3 март. Накрая призова да няма противопоставяне на празниците.
Христо Иванов от ДБ обвини ГЕРБ-СДС, че злоупотребяват с проблема по начина, по който е внесено предложението точно в този момент.
Източник: standartnews.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 28 = 36