Мрежа

Горанов към Радев за F-16: Ще има ли вето и върху закона за държавния бюджет? (Видео)

0 0

„Обсъдихме аргументите на президента Румен Радев за ветото върху закона за договорите за самолетите F-16 и единственият политически коментар е, че те са легални, но не и легитимни. Поставянето под съмнение на консултациите между две натовски страни ни кара да сме още по-сигурни в легитимността им“. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов в отговор на наложеното от президента Румен Радев вето върху закона за закона за ратификация на договорите за самолетите F-16.

„Да очакваме ли вето и върху закона за държавния бюджет, защото те са свързани, или смятаме, че тази провокация е достатъчна? Ние сме готови парламентът да заседава допълнително и да бъде преодоляно едно такова евентуално вето. Ако това е позицията на президента, нека в бързи срокове да я заяви, тъй като единият проект без другият няма как да продължи“, добави той.

„Не съм съгласен, че по въпроса с новите самолети за нашата авиация не е имало достатъчно дебати. Факт е, че подръжката на F-16 е по-евтина от тази на „Грипен“. Всички тези опити да се всява някакъв страх в обществото, че ще бъдем натоварени с допълнителни разходи, не са основателни“, коментира министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.