Мрежа

Голяма изненада: Европейската прокуратура се настанява в сградата на СДС

Европейските прокурори ще се настанят в емблематичната бивша сграда на СДС

Gavel and european union flag
0 1 178

Интересна новина бе съобщена от министъра на правосъдието Крум Зарков. Той обяви, че европейските прокурори на Кьовеши ще бъдат настанени в емблематичната сграда на СДС на ул. Г. С. Раковски 134. Вероятно нанасянето ще се случи в следващите дни, а към момента сградата е празна и няма да бъде изгонен никой от нея.

Според него вторият етап е да се обезпечат кадрите на делегираните прокурори от Европа, като той увери, че ще имат всички условия за независима работа. Министърът се надява, че европрокуратурата ще вдигне завесата над настоящите проблеми и ще успее да реши проблеми, които родните обвинители не са успели.

Министър Зарков информира, че е изпратил писмо до Регионалното министерство и до областния управител, в което споделя, че сградата е частна-държавна собственост и ще бъде предоставена на ВСС, който пък от своя страна ще отстъпи на представителите Кьовеши в България.

Правосъдният министър в същото изявление обясни, че е важен въпросът за правомощията на главния прокурор и законовата рамка, в която той оперира. Той смята, че по този въпрос могат да бъдат направени някои неща и без действащ парламент, който да ратифицира нормативните документи.

Също така служебното правителство ще отправи питане до Конституционния съд по този въпрос и скоро ще има яснота.

Източник: lupa.bg

Gavel and european union flag
Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 53 − = 46