Мрежа

Гол и пиян мъж напада българка в Италия

536

34-годишен жител на Каноза ди Пулия, до град Бари, нападнал гол и пиян на улицата българската си приятелка. Според италианските медии бившият наркоман не се примирявал с раздялата с българката и искал с всички средства да спре заминаването ѝ за родината.

Без дрехи и сериозно подпийнал, той се нахвърлил с лакти и юмруци върху полицаите, дошли да го усмирят. Опитал даже да измъкне оръжието на един от тях. По-късно мъжът бил откаран в затвора в град Трани, област Пулия. Станало ясно, че не можел да приеме раздялата с бившата си българска жена, заради което я подлагал на тормоз, преследване и насилие.

През август т.г. в Италия влезе в сила промяна на Наказателния кодекс, наречена Червен код, която предвижда ускоряване на съдебната процедура за престъпления като домашно насилие, тормоз, сексуално насилие. Предвижда се в случаите на червен код полицията да уведомява мигновено прокуратурата, дори и устно, за да се задейства процедурата за този вид престъпления. Това трябва да стане най-късно до 3 дни от регистрирането на оплакването от страна на жертвите или на други лица.

Новият закон вписа в Наказателния кодекс и друга промяна, свързана с т.нар. revenge porn. Предвидено е наказание от 1 до 6 години затвор и глоба от 5000 до 15 000 евро за онзи, който след като се е снабдил или реализирал снимки или видео със сексуален характер, ги разпространява без съгласието на заинтересованото лице, ако те са били за частна употреба.

Източник: https:www.24chasa.bg

Comments are closed.