Мрежа

Гласи ли се преврат срещу Путин?

0 750

Владимир Путин е изправен пред угрозата да бъде насилствено свален от власт, узна Мрежа.

Руският президент търпи категорично поражение в Украйна – нещо, което не си е представял, че може да се случи. Според Кирило Буданов, началник на украинското разузнаване, срещу руския президент вече е в ход план за преврат. Той обаче не можа да предостави конкретни доказателства за тези си думи.

Въпреки това съществуват няколко факта, които навеждат на мисълта, че действително нещо се случва и Путин не може да бъде спокоен за властта си. На първо място, изненадващите арести на двама от най-важните агенти на руските тайни служби, които са отговаряли именно за разузнаването в Украйна. Говори се, че е арестуван и заместник-началника на Националната гвардия.

Според Маргарете Клайн, експерт по руските национални въпроси, тези задържания са индикация, че Путин показва какво ще се случи с всеки, дръзнал да му се противопостави.

Съобщенията за руски олигарси, открити мъртви и то със семействата си, също индикират, че нещо странно се случва в Русия. Първи беше Владислав Аваев, зам.-директор на Газпром – твърди се, че е застрелял близките си, след което се е самоубил. След това дойде и новината за Сергей Протосеня. Версията е същата – застрелял жена си и децата, след което и себе си.

А експертите се съмняват, че става дума за самоубийства.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 7 = 1