Мрежа

Гл. комисар Николай Николов призна, че съществува риск за…

Продължават валежите в целия водосборен район на река Стряма

0 429

По-рано днес директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николай Николов съобщи две новини – едната от тях е добра, но другата не може да бъде определена като такава.

Добрата новина е, че според гл. комисар Николов към момента не съществува пряка опасност за хората в Карловско. Той обаче допълни, че съществува риск заради продължаващия обилен валеж.

Продължават валежите в целия водосборен район на река Стряма, което създава потенциален риск.
Поради тази причина кметът е обявил частично бедствено положение за част от територията на Карлово.

Комисар Николов разкри, че работата им е съвместна с модулните формирования, частни лица сили и структури на общината, притежаващи тежка техника, както и екипи на БПЗН – Карлово и съседни градове. В действията се е включил и специализираният пловдивски отряд.

Заради поройните дъждове тази сутрин е имало тревожни сигнали и от Североизточна България, Вършец. За щастие към момента ситуацията се нормализира.
Комисар Николов посочи, че на този етап от най-голяма важност е правилната оценка на ситуацията и хората да бъдат предупредени, за да не се създава предпоставка за застрашаване на живота или здравето им.

В заключение той заяви, че няма смисъл от паника, тъй като тя не помага по никакъв начин.
Източник: varna24.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 71 + = 78