Мрежа

General Electric замразява пенсионния план на 20 000 свои служители

0 108

Компанията General Electric Co. обяви, че ще замрази пенсионният план за 20 000 свои работници в началото на 2021-а година, както и плановете за допълнителни обезщетения на други 700 служители, които са станали ръководен персонал преди 2011-а година, като целта е да са намали фирмения дълг с 4 до 6 млрд. долара.

Чрез предложените мерки ще се намали пенсионния дефицит с 5 до 8 млрд. долара, а нетният дълг на компанията – с 4 до 6 млрд. долара, разкриха от изпитващата финансови проблеми голяма американската компания, предава БНР.

На сто хиляди бивши служители, които не са инициирали плащания от пенсионния фонд на фирмата, ще бъде предложена еднократна опция с ограничена наличност, се казва в съобщението. Новите мерки на GE включват предварително финансиране от 4 до 5 млрд. долара под формата на минимални изисквания за 2021 и 2022 година в съответствие със закона.

След тази информация акциите на General Electric поскъпнаха за кратко с над 2% на извънборосовата търговия, преди обаче да заличат напълно този растеж, стартирайки днешната търговия на Уолстрийт с понижение от 0,58%.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 15 = 19