Мрежа

Гастролите на Пласидо Доминго във Виенската опера продължават

0 429

Както заяви директорът на Виенската опера Доминик Мейер „няма съществени юридически основания“ за прекъсване на договора с Пласидо Доминго, предаде БТА.

Заплануваните гастроли на певеца: през октомври в ролите на Макбет и Набуко в едноименните произведения и през юни 2020 г. като диригент на „Травиата“ ще зарадват виенската оперна публика.

„Бях потресен, когато научих от медиите за обвиненията. Не мога да ги осъдя, не мога и да ги пренебрегна. Също така не мога да обвинявам предварително Пласидо Доминго. Живеем в правова държава и моментното състояние на фактите ми казва, че първо: срещу него няма повдигнато обвинение или полицейско разследване, второ: операта в Лос Анжелис, в която той за разлика от нашата опера изпълнява ръководна функция, е започнала разследване, трето: съществува презумпция за невинност до доказване на противното и четвърто: в смисъла на обвиненията срещу него не са ми известни никакви подобни простъпки“, е заявил Доминик Мейер пред журналист на австрийската осведомителна агенция АПА.

Мейер е подчертал, че Доминго винаги е бил „високо ценен от всички в операта както като изпълнител, така и като човек“.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 90 − 86 =