Мрежа

Гълъб Донев обеща, че наводнените села в Карловско ще блеснат до три седмици

Очаква се нови 400 военни и техника да пристигнат в пострадалите села

0 1 071

Служебният премиер Гълъб Донев обеща на пострадалите от наводнението в селата в Карловско, че инфраструктурата ще бъде възстановена напълно, а населените места ще бъдат разчистени. Той даде срок от три седмици, в който всичко това трябва да се случи.

Премиерът направи това обещание преди заседанието на Министерския съвет.
Той отбеляза, че в пострадалите села се нуждаят от още хора, които да помогнат животът да продължи на чисто и потърпевшите да не газят кал на влизане в домовете си.
Той обяви, че правителството, заедно с областния управител на Пловдив и кметовете на общини и населени места, са осигурили още техника и хора за разчистването на пораженията, нанесени от водната стихия.

Още утра в почистването на селата Слатина и Богдан ще се включат още 400 военнослужещи и техника. В петъчния ден в почистването на последствията от водната стихия ще се включат и служители на областната и общинска администрация в Пловдив. В почивните дни се очаква дейността по разчистването да бъде подпомогната от множество доброволци от цялата страна.

В заключение премиерът благодари на всички онези, които от 2 септември насам живеят с мъката на хората от Карловско и са солидарни с пострадалите хора не само на думи, а и с действията си.
Източник: lupa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 44 = 46