Мрежа

Футболна агресия: Фенове пребиха дете, защото е от друг отбор

0 750

Хулигани от пловдивския футболен клуб Локомотив са се гаврили с дете, като са му нанесли и побой. Причината за агресията и физическата саморазправа е единствено това, че детето симпатизира на конкурентния отбор в града под тепетата Ботев.
Нападението е станало късно вечерта около 22:00 часа в заведение за бързо хранене, като феновете забелязали тениската на детето, което предизвикало тяхната агресия. Полицията се е заела веднага със случая, като са иззети видеокамерите и са разпитани свидетели. Веднага след това са задържани 4-ма техни познайници, между които има един непълнолетен и 2-ма криминално проявени.
Уведомена е прокуратурата в града, като продължават действията по установяване на другите участници.
На видеозаписите от охранителните камери се вижда напълно ясно, че момчето се храни в заведението, като е придружено от негови приятели. Те по никакъв начин не предизвикват агресията на чуждата агитка. Въпреки това нападателите нахлуват, започват да го ритат, а също и му разкъсват фланелката. Някои от придружаващите го също получават удари и са пострадали.
Това не е първият случай на агресия между представители на фенклубовете на 2-та най-големи отбора в Пловдив – Локомотив и Ботев, като дори преди време излязоха клипове на организирани тайни двубои между агитките.
Източник: lupa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 2 = 2