Мрежа

Фунийки с крем

0 0

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас – известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси [email protected]

и [email protected]

За въпроси – тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Това са фунийките от моето детство”, пише ни Виолета Василева.

ПРОДУКТИ

За фунийките:

3 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. кисело мляко, 1 ч.л. сода за хляб, 1/2 пакет бакпулвер, 1/2 ч.ч. олио, 2 ванилии, около 600-700 г брашно

За крема:

1 литър прясно мляко, 2 жълтъка, 7-8 с.л. брашно, 1 и 1/2 ч.ч. захар, 1 ванилия

Пудра захар, смлени орехови ядки, кокосови стърготини, шоколад

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Омесваме от продуктите за фунийките меко тесто. Разточваме го на тънки кори, които режем на лентички с ширина 2 см. Увиваме ги около метални фунийки, предварително намазнени, за да може лесно да ги отлепим. Печем ги до златисто в загрята фурна на 180 градуса. Изчакваме 2-3 минути и внимателно вадим металните фунийки.

Приготвяме крема, като разбиваме 2-та жълтъка със захарта до побеляване, добавяме брашното и ванилията. Слагаме млякото на котлона, като се сгорещи, го махаме встрани и изсипваме на тънка струйка към сместа, като бъркаме енергично до сгъстяване на крема.

Изчакваме да поизстине и пълним фунийките. Може веднага да ги потопим в смлени орехи или кокосови стърготини, за да не изтече кремът, и овалваме с пудра захар.

Оставяме за час кремът да стегне във фунийките, потапяме в разтопен шоколад и посипваме с орехи, кокосови стърготини, а след това и в пудра захар. Готовите фунийки е хубаво да престоят, за да поемат от крема и да омекнат.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 22 = 30