Мрежа

Фирмата, издала сертификата на Пламен Георгиев: Може да има грешки, но е истински

0 108

Сертификатът за владеене на испански език на бившия шеф на антикорупционната комисия Пламен Георгиев не е фалшив. Това твърдят от фирмата, издала документа, предава Би Ти Ви.

Преди дни преподавател по преподавател по испанска филология откри 13 правописни, пунктуационни и смислови грешки в документа.

Пламен Георгиев е представен като идеален кандидат за генерален консул във Валенсия. Това е видно от мотивите на външния министър Екатерина Захариева, с които тя предлага на Министерски съвет ексшефа на КПКОНПИ за дипломатическата служба в Испания: „Генералното консулство следва да продължи работата по оползотворяването на потенциала в търговско-икономическата сфера с автономните области в консулския окръг”.

Не е отбелязана добрата работа на Георгиев с испанските правоохранителни органи – нещо, което министерството обяви публично като основен мотив за назначението. В предложението пред МС обаче е подчертано владеенето на испански език.

Именно дипломата за владеене на испански стана повод за нов скандал около бившия антикорупционен шеф.

Управителят на „Никанор” ООД Витлена Ангелова-Василева е категорична – свидетелството не е фалшиво: „Тази диплома е издадена на датата, на която е посочена и той (Георгиев – б.р.) е бил един от служителите, които са минали това обучение”.

По думите ѝ сертификатът отговаря на изискванията или поне не ѝ е известно да не отговаря: „Той е написан на латиница, с английска азбука и няма как да има отгоре съответните ударения (…)? Аз не съм специалист, още по-малко знам испански, ще се консултирам, аз не съм чула мнението на нашите преподаватели”.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 5 + 4 =