Мрежа

Фандъкова: Строим нова детска градина в кв. „Изгрев“, ще има и зелен ринг

0 0

Предстои цялостен ремонт на сградата на 30-а ДГ „Радецки” и строителство на нова сграда за 6 групи – две градински и четири яслени групи. Продължаваме инвестициите в модернизиране и строителство на детски градини и училища. Това каза кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова, издигната от коалиция ГЕРБ-СДС, на среща в район „Изгрев“. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Извършени са ремонти на седемте сгради на детски градини в район „Изгрев“, като на пет от тях са изпълнени конструктивни укрепвания и са въведени всички мерки за енергийна ефективност. Ремонти са направени и на всички училища в района и започна изпълнението на мерки за енергийна ефективност, предстои саниране на 105 и 11 училища, посочи също кандидатът за кмет на район „Изгрев“ Цветомир Жеков.

Инвестициите в инфраструктурата в кварталите, подобряването на градската среда и въздуха са приоритет за следващите години, посочи Фандъкова. Един от важните ни проекти, който е свързан с район „Изгрев“ е развитието на зелен ринг по бившите жп линии. Ще бъде оформен зелен пояс по старата жп линия – първият етап е от гара „Пионер“ до район „Слатина“.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 76 − = 71