Мрежа

Фандъкова: Подкрепяме творците и организациите в сферата на културата чрез програма „Култура“ и Календара на културните събития

0 215

Предвиждаме изграждаме на център за съвременно изкуство на мястото на старата топлоцентрала в парка зад НДК

Подкрепяме творците и творческите организации чрез програма „Култура“ и Календара на културните събития на Столична община. Създадохме програма „Култура“ с цел подпомагане и развитие на културни проекти и събития. Това каза кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова, издигната от коалиция ГЕРБ-СДС пред творци в район „Възраждане”.

В София живеят и работят най-много от творците на страната ни, те са духът на нашия град, каза кандидатът за кмет.

Развихме достъпа до култура, като обособихме нови места за изкуство на открито, посочи също Фандъкова. По думите й предвиждаме изграждаме на център за съвременно изкуство на мястото на старата топлоцентрала в парка зад НДК.

Важно пространство, в което се провеждат различни събития на открито и допринесе за облагородяване на средата в района, е новият парк „Възраждане”, каза проф.Нико Исаков от Националната музикална академия, който присъства на срещата. Той отбеляза, че културните събития в града привличат повече публика. Повод за срещата, в която участваха Маргарита Хранова, тенорът, пял с Хосе Карерас, Росен Ненчев, оперната певица Илияна Михайлова, Йоана Драгнева, Лика Ешкенази, актьорът Любомир Ковачев, Емил Анчев от група „Конкурент”, художниците Дарина и Андрей Яневи, културният мениджър Албена Тагарева и др., бе Международният ден на музиката – 1 октомври.

В кв. „Зона Б-5” завърши обновяването на пространството при 14, 15 и 18 блокове, където са изградени нови алеи, места за почивка, детски и спортни площадки, засадени са и 50 нови дървета. Продължава цялостният ремонт на физкултурния салон и басейн на 30 училище, който не е функционирал почти от 30-т години, посочи кандидатът за кмет на район „Възраждане” Савина Савова. Подготвен е и проект за ремонт на 13 училище до Женския пазар, каза също кандидатът за общински съветник арх.Николай Диков.

През последните години в район „Възраждане” разви сътрудничество с френския квартал на Париж „Маре” и бяха обновени и възстановени едни от най-старите къщи с историческа стойност в София.

На срещата присъстваха и кандидатите за общински съветници от коалиция ГЕРБ-СДС Борислав Бориславов и Борислав Борисов.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 76 − 68 =