Мрежа

Евро рокери подпомагат болници, социални институции и услуги във Велико Търново

0 0

Дарение от 5 тира медицинска техника и оборудване ще пристигне във Велико Търново през май догодина, стана ясно на работна среща между представители на Асоциация на европейски рокери „Евро байкърс“, базирана в Германия и представлявана от Д-р Херман Мюнцел, и изпълняващата длъжността кмет Снежана Данева – Иванова.

Срещата се осъществи по инициатива и с активното партньорството на бизнесмена Петър Стефанов и „Бълагрско чопър общество“, уточняват от местната администрация.

Любители на мотоциклетите от Германия и Европа, обединени в Асоциация през 2003-та година, посетиха Старата столица с благородната кауза да подпомогнат с дарения болници, социални институции и услуги.

Водени от хуманни съображения, те са решили да обединят страстта си към мотоциклетите и пътешествията с мисията да помагат на хора и институции, които изпитват необходимост от подкрепа.

Членовете на асоциацията поддържат контакти с над 1200 европейски болници и разполагат с възможност да предоставят болнична техника и оборудване, обзавеждане.

По време на срещата Снежана Данева запозна гостите с конкретните необходимости в здравните заведение в старата столица.

Представителите на асоциацията поеха ангажимент през месец май 2020-та г. във Велико Търново да пристигнат 5 тира с медицинска техника и оборудване. Дарителите заявиха волята и намерението си да заплатят и транспортните разходи до България на осигурените от тях дарения. Идеята им е тези техни жестове да станат постоянни и да подпомогнат във времето на колкото може повече институции и хора.

След срещата гостите посетиха Център за психично здраве Велико Търново. Разговаряха с управителя и посетиха отделенията и Дневния център.

Гостите разгледаха и някои от емблематичните забележителности на староперстолния град и останаха очаровани от излъчването и атмосферата.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 49 − = 47