Мрежа

Ева Майдел и депутати от ГЕРБ се срещнаха с хърватския премиер (СНИМКИ)

0 1 606

Ева Майдел и хърватския премиер Андрей Пленкович откриха среща на Мрежата на младите депутати и евродепутати от Европейската народна партия. Това е едно от събитията по време на Конгреса на голямото политическо семейство в Загреб.

Пленкович се срещна и с българските депутати от ГЕРБ Христо Гаджев и Александър Ненков. В срещата на Мрежата на младите депутати взеха участие и бъдещите зам.-председатели на Европейската комисия Маргаритис Схинас и Дубравка Шуица, и еврокомисарят по разширяването и политиката за съседство Йоханес Хан, както и депутати и евродепутати от всички страни членки.

“През последните 10 години Европейският съюз се изправяше пред много кризи – финансово-икономическа, мигрантска, Брекзит. Всички те бяха насочени към вътрешни за ЕС проблеми. На европейските избори през май европейците дадоха ясна индикация, че искат от нас политиците да погледнем към бъдещето и да направим ЕС по-силен в икономически и международен план.Затова трябва да имаме ясна идея къде искаме да сме след 10 или 20 години, за да започнем да работим за постигането им още днес. Мрежата на младите депутати от ЕНП е място, в което новото поколение политици обсъждаме и изработваме нови, различни подходи за развитието на европейските държави и по-добрия живот на гражданите.“ Това заяви Ева Майдел, която е координатор на Мрежата, състояща се от над 30 евродепутати и 350 национални депутати от ЕНП

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 79 − 71 =