Мрежа

Ето коя държава можеше да реши кризата с горивата

0 0

Въпреки огромния си резерв самата тя внася

Очевидно кризата с горивата не е толкова безнадеждна, колкото вероятно изглежда за мнозина.

 

При все, че тази страна разполага с нужните количества, тя не може да помогне на гладната за газ Европа.

Причината за това е, че на практика Аржентина не е успяла да развие адекватно огромния си ресурс по ред причини, отбелязва money.bg.

 

Заради постоянните икономически кризи през последните пет години, в съчетание с вътрешните валутни ограничения, са причината за сегашната патова ситуация.

Страната дори не е успяла да ускори проекта за тръбопроводи, които да изведат газа от Vаса Мuеrtа първо към съседите им, а след това и на световния пазар на LNG.

 

И така въпреки, че Аржентина притежава едно от най-големите находища на шистов газ в световен мащаб, към момента не може да облекчи глобалната гриза за природен аз.

В същото време Европа прави отчаяни опити да намали зависимостта си от газа от Русия. Причината за това е, че „Газпром“ заплаши, че ще спира доставките на все по-голяма част от клиентите, които отказват да платят сметката си в рубли.

 

Аржентина има огромен потенциал като производител, но на практика внася природен газ. Страната дори похарчи милиарди щатски долари за вноса на LNG през миналата година.

Източник: blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 27 + = 33