Мрежа

Ето как премиерът на Белгия отвърна на заплахите на Путин

Подчертава, че това не е първата заплаха от страна на руския президент

0 429

След днешните изявления на руския държавен глава Владимир Путин, премиерът на Белгия – Александер де Кро отправи призив за сдържаност.

Той призова да не се налива допълнително масло в огъня и всички да се опитат да запазят спокойствие и настоя на предупреждението на руския президент да се реагира с нужното спокойствие. Това заяви белгийският премиер в интервю, дадено за местна медия.

Той определи като най-тревожни и спорни някои от фразите от днешното изявление на руския президент.
Александер де Кро е категоричен, че няма как да се правят опити Западът да бъде притиснат в ъгъла от Путин. В този ред на мисли, той е на мнение, че помощта за Украйна трябва да бъде продължена и занапред, както и да има ясно отношение по темата.

По отношение на твърдението, че Белгия е започнала да изпитва сериозен недостиг на въоръжение, което да изпраща на Украйна, де Кро подчерта, че до момента страната му е предоставила военна помощ на украинските военни на стойност 55 милиона евро.

Белгийският премиер е непоколебим и даде да се разбере, че и занапред ще продължат да следват същата посока. Поясни, че заплахата с ядрено оръжие от страна на Путин не е нищо ново. По думите му още от началото на войната, реакцията на НАТО е била спокойна и е категоричен, че трябва да остане такава до края.
Източник: novini.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 94 − = 93