Мрежа

Еърбъс на „Бритиш еъруейз“ кацна аварийно на френско-швейцарско летище

0 108

Самолет А320 на авиокомпания „Бритиш еъруейз“, пътуващ от италианския град Бари за Лондон, извърши в ранния следобед аварийно кацане на френско-швейцарското летище Базел-Мюлуз поради появата на дим във вътрешността му, предаде Франс прес, цитирана от БТА. 

Причината за дима за момента не е известна. На борда е имало 165 пътници и всички те са невредими, но четирима души от екипажа са пострадали от дима и за тях са осигурени медицински грижи, каза за АФП ръководителката на пресслужбата на летището Вивиен Гаскел.

Трафикът на летището беше прекъснат за 20 минути. Три самолета бяха отклонени – два за Цюрих и един – за Щутгарт, а пет заминаващи излетяха с закъснение от около 25 минути, допълни тя.

Гаскел каза, че след като било установено наличие на дим в самолета, пилотът предупредил за това най-близката контролна кула – тази в Базел-Мюлуз, а малко по-късно еърбъсът се приземил. Противопожарната служба на летището заедно със швейцарската служба за бърза помощ и пожарникари от близкия град Сен Луи реагирали незабавно, каза шефката на пресслужбата.

Очаква се пътниците по-късно днес да бъдат превозени с друг самолет до лондонското летище „Хийтроу“.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 3 = 1