Мрежа

Експерти обясниха как фалшива новина предизвика психоза сред родители

0 536

Извеждането на ромски деца от училище от собствените им родители, за да ги предпазят от отвличане, е в състояние на психоза и в резултат на фалшива новина. 

 Експертът по комуникации Любомир Аламанов обясни, че няма сведения за големи групи норвежци, които чакат с вагони, за изведат български деца. Той добави, че това е една странна симбиоза от десни ултраконсервативни религиозни секти и леви хиперзапалени привърженици на Путин. 

„Хората са склонни към паника и особено общности, които когнитивно са на нивото на средните векове, когато са възниквали масови налудности, в които са вярвали хиляди, може би сте чували за „мяукащите монахини”, които изпаднали в епидемия. Взаимно индуцирайки се, започнали всички да мяучат, а в друг манастир запомчнали да се хапят една друга. Правозащитници протестираха срещу решението на КС за Истанбулската конвенция Едно от решенията, според специалистите, е достъпът до информация, но на достъпен език. За последен път фалшиви новини се появиха около дебата за Конвенцията за защита от домашно насилие, когато на протест излизаха групи от хора, които не са я чели, предаде bTV. 

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 21 − 15 =