Мрежа

Експерт направи скандални разкрития за убиеца с „Порше“-то Димитър Любенов

Според него полицейският патрул не е изпълнявал тази функция за пръв път

0 1 392

Още във вторник министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви, че има съмнения за полицейски чадър над джигита с „Порше“-то Димитър Любенов, който уби френски гражданин при тежко меле на столичния Околовръстен път.

В ефира на Нова тв проф. Николай Радулов, който е експерт по сигурност и бивш секретар на МВР посочи, че полицейският патрул, който се е движил паралелно с автомобила на Любенов, не изпълнява такава функция за пръв път. Според него става въпрос за устойчива връзка.

Най-стряскащото е, че ширещата се корупция в МВР вече е спряла да прави впечатление на хората и те вече я възприемат като нещо нормално.
Проф. Радулов обаче подчерта, че няма мрежа от полицаи, които работят в услуга на заможни граждани. Той обаче подчерта, че за сметка на това има твърде голямо количество униформени, които са недисциплинирани и недобронамерени. Именно те заработват „допълнително“ с подобни поръчки.

По този начин бившият секретар на МВР обясни случай, възникнал между държавното обвинение и ресорното ведомство по отношение на това чия работа е задържането на екипа полицаи, за които има съмнение, че са били на мястото на инцидента.
В заключение той посочи, че няма логика в това прокуратурата да забрани на МВР да говори по случая, за да не попречи на разследването.
Източник: blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 1 = 1