Мрежа

Екип на НОИ ще консултира по пенсионни въпроси българите в Австрия от 5 до 8 октомври

0 643

От 5 до 8 октомври експерти от Националния осигурителен институт (НОИ) ще посетят Виена (Австрия), съобщиха от пресцентъра на НОИ.

Екипът, ръководен от подуправителя на института Весела Караиванова – Начева, ще се включи в организираните от Службата по трудови и социални въпроси към Посолството на България в австрийската столица консултации по пенсионни въпроси за български граждани, живеещи в страната.

В рамките на първите два дни служителите на НОИ ще отговарят на въпроси, свързани с придобиване право на пенсия според българското законодателство, правилата за пренос на осигурителни права в Европейския съюз и условията за получаване на различните видове пенсии. Те ще консултират нашите сънародници по отношение на пенсионните им права и необходимите документи при пенсиониране.

На 8 октомври съвместен екип от експерти от НОИ и от австрийските осигурителни институти – PVA и SVA, ще предоставят индивидуални консултации по конкретни въпроси, свързани с преценка на пенсионни права на живеещи в България или Австрия лица. Внимание ще бъде обърнато на всеки конкретен казус.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 58 − 51 =