Мрежа

Джонсън е готов да игнорира закони, блокиращи Брекзит без споразумение

0 0

Майкъл Гоув сигнализира днес, че премиерът е готов да игнорира закони, блокиращи Брекзит без споразумение в предстоящата битка с парламента, заяви Майкъл Гоув, министър в кабинета, отговарящ за подготовката на страната за Брекзит без сделка, цитиран от британския вестник „Таймс“.

Министърът предположи, че съществуващото законодателство може да отмени всички опити на депутатите да наложат пореднотозабавяне на излизането на Великобритания, посочва „Фокус“.

След като правителството повиши залозите в предстоящата конфронтация с депутатите, включително „бунтовници“ от Консервативната партия, „Брекзитиърите“ заплашиха да предизвикат Джон Беркоу на следващите избори, за да го накажат заради пристрастието му към противниците на Брекзит. Председателят прекъсна почивката си в Турция миналата седмица, за да осъди планираното пррогиране на парламента за пет седмици като „конституционно безобразие“.

Многократно натиснат дали правителството ще се съобрази с евентуален закон недопускащ Брекзит без споразумение, Гоув каза: „Нека да видим какво казва законодателството. Ще чакам да видя какво законодателство може да се опита да предложи опозицията. „

Майкъл Гоув добави: „За мен най-важното е да се има предвид, че всъщност вече имаме законодателство, за което е гласувало преобладаващото мнозинство депутати.

„Вече имаме Закон за оттегляне на ЕС, вече имаме известието по член 50, процесът, по който напускаме ЕС.“

Сър Киър Стармър, министърът за Брекзит в сянка, каза, че позицията на Гоув е „спираща дъха“.

Той написа в социалната мрежа „Туитър“: „Министрите да не потвърдят, че това правителство ще приеме и спазва законно прието законодателство, е спиращо дъха. Премиерът трябва да направи изявление по този въпрос. Никое правителство не стои над закона.“

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 80 − = 73