Мрежа

Дядовата ръкавичка. Измамникът Красимир Папукчийски назначил жена си да чисти жп-кенефите

Любовницата му следи финансите на НКЖИ

0 2 462

Здрава шуробаджанашка схема бил заформил бившият шеф на Национална компания “Железопътна инфраструктура” Красимир Папукчийски. Докато спряганият за автор на мръсни корупционни схеми за над 300 млн. лв. настоящ зам.-министър на транспорта в служебния кабинет бил начело на НКЖИ, той уредил жена си да отговаря за дезинфекцията на влаковете и гарите.

Благоверната му д-р Надежда Георгиева Меразчиева притежава удостоверение N 2-33/03.04.2017 г. за извършвате на дезинфекции, дезинсекции и дератизации в системата на железниците съгласно документ 60-00-266/28.06.2018 г., издаден от НКЖИ. Това (по наша непрофесионално оценка) означава, че докато г-н Папукчийски бил е директор, той е възлагал на съпругата си извършване на дейности от висок обществен интерес, струващи стотици милиони левове народна пара̀.

Само една обществена поръчка за доставка на професионални почистващи препарати струва поне 3 млн.лв. на годишна база, посочиха експерти. Ако се наеме външен подизпълнител, който да поставя химически тоалетни във влаковете, цената скачала на над 12 млн. лв.

Дали съпругата му е най-подходящият експерт, който да контролира чистотата на влаковите и гарови кенефи можем само да гадаем. Но със сигурност оправната докторка прекрасно знае как да си направи сметката, че част от парите за белина да отидат в нечии дълбоки джобове. Поне така предполагаме.

В същото време Папукчийски и жена му усилено купуват ниви и сгради в община Родопи, сочи справка в Имотния регистър. Част от имотите са придобити на тънки цени директно от кметството. Привилегия, недостъпна за редови гражданин.

Обичливите родители са помислили и за дъщеря си Кристина Красимирова Христова. Управляваната от нея фирма “Рейл Комерс -1” ЕООД прави 50 % от малките ремонти до 50 000 в НКЖИ.

Докато съпругата и дъщеря му се трудят “с пот на чело”, разпищоленият властник намерил начин да подслади живота си на работното място. Клюкари в системата на БДЖ редят, че Папукчийски бил паднал в плен на фатална дама, работеща в счетоводството на НКЖИ.

Както можем да се досетим, момата била малко по-голяма от родната му дъщеря и в негово лице намерила лесен начин да гради кариера с държавна заплата. Ако вярваме на сплетните, двамата се усамотявали в нарочно наета и плащана от Папукчийски квартира на метри от служебния адрес на НКЖИ, без да му пука, че мърсува в работно време и кръшкането му става достояние на половината транспортно министерство.
Източник: crimesbg.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 1 = 7