Мрежа

ДПС за избора на Валери Симеонов: Обида към парламентаризма

0 108

Изборът на нов заместник-председател на Народното събрание днес, според нас, е обида към парламентаризма. Поредното падение на Народното събрание и народните представители от ГЕРБ и БСП, които извършиха този акт. Това каза на брифинг в парламента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, цитиран от БТА, по повод избора на Валери Симеонов на поста. Точката бе вкарана в програмата за работа на парламента по настояване на „Обединени патриоти“.

„Кошмарът на майките на деца с увреждания беше възнаграден от ГЕРБ и БСП. С този акт ГЕРБ и БСП се олицетворяват с всичко онова, което символизира това недоразумение в политиката. За тях хората са човекоподобни и ред други изявления и действия на тази персона. За тях човеконенавистта е разбирането за демокрация или криворазбраната демокрация. С този акт границата на търпимост е прекрачена“, заяви Карадайъ.

„Актът означава пълно отрицание на демократичните достижения, означава да властва национализмът, омразата, разделението, противопоставянето и агресията. Означава нагла провокация към парламентаризма и атлантическите ценности, означава провокация към цялото общество. За ГЕРБ задържането на власт е над стабилността и сигурността на държавата“, посочи той.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 6 + 1 =