Мрежа

ДПС: Изборът на Симеонов е обида за парламента, границата на търпимост е прекрачена

0 1

Изборът на Валери Симеонов за зам.-шеф на Народното събрание е обида към парламентаризма. Това обяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в кулоарите на НС.

Това е поредното падение на Народното събрание и на депутатите от ГЕРБ и БСП, които извършиха този акт. Кошмарът на майките на деца с увреждания беше възнаграден от ГЕРБ и БСП, каза той. С този си акт ГЕРБ и БСП се олицетворяват с всичко онова, което символизира това недоразумение в политиката, каза Карадайъ по адрес на Симеонов.

С този акт границата на търпимост е прекрачена, той означава пълно отрицание на демократичните постижения, означава да властва национализма, омразата, разделението, противопоставянето и агресията. Означава нагла провокация към парламентаризма и евроатлантическите ценности, провокация към цялото общество, изброи Карадайъ. И обясни, че за ГЕРБ задържането на власт е над стабилността и сигурността на държавата.

Обичайна практика е, когато парламентарните групи предлагат зам.-председател на НС, да се подкрепя това предложение. Има вакантно място, което се полага на „Обединени патриоти“, нито направиха своето предложение и ние го подкрепихме, защото такава е практиката в НС, коментира шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Имало е много случаи, в които не сме приемали законодателни предложения на „Обединени патриоти“, но когато са номинации за отделни длъжности в НС, трайната парламентарна практика е такава, че не се оспорват предложенията. Така, както сме подкрепили кандидатите на ДПС и БСП за зам.-председатели на парламента, така сме гласували и това предложение, каза още Дариткова.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 13 − 9 =