Мрежа

Доц. Чорбанов обясни защо има толкова много заразени у нас!

0 322

Доц. Чорбанов разкри откъде е тръгнала вълната на заразата у нас!

„Ковид-19 не се влияе от температурата на външната среда, той живее и на 37 градуса. Много хора се подведоха, подведоха и премиера Борисов с надеждите, че заразата ще изчезне от топлото“.

 

Това заяви в телевизионно интервю ръководителят  на департамент „Имунология“ в Института по микробиология към БАН.  доц. Андрей Чорбанов.

 

Според него е нормално вече хората да излизат, да работят и да се събират – затова обаче имаме и ръст на заразени. Доц. Чорбанов не смята, че имаме втори пик на вируса, а просто трябва да сме много внимателни при общуването си с хора и всичките си контакти като цяло.

 

„По стадионите хората крещят и се прегръщат – как няма да се заразят един друг?! Но и да засилят мерките, вирусът няма да изчезне, просто ще се забави малко“, твърди той. И добави, че в БАН много български учени работят усилено по създаването на ваксина срещу Ковид-19.

 

Доц. Чорбанов обясни и друго – трябва да се избягват евтините PCR тестове, които често дават грешен резултат. „Който не иска да прави компромис с истината и здравето, ще избере скъпия тест, не евтиния“, категоричен е той.

 

Припомняме, че и днес вълната от Ковид-19 у нас расте. Цели 128 са случаите на новозаразени в страната ни като най-големият брой е в София и Смолян, предава Блиц.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 22 − = 20