Мрежа

Демократи искат забавяне на внасянето на обвиненията за импийчмънт на Тръмп

0 322

Повече от тридесет американски конгресмени демократи увещават председателката на камарата на представителите Нанси Пелоси да отложи за по-подходящ момент предаването в Сената на двете обвинения срещу президента на САЩ Доналд Тръмп в рамките на процедурата по импийчмънт, съобщи вчера телевизия Си Ен Ен като се позова на конгресмена демократ Ърл Блуменауър.

Той посочва, че целта е първо да се изчака съгласието на републиканците да бъдат призовани предложени от демократите свидетели, които да дадат показания на слушанията по импийчмънт в горната камара на Конгреса на САЩ.

Лидерът на републиканското мнозинство в Сената Мич Маконъл обаче вчера се обяви срещу исканото от демократите призоваване на свидетели, предаде БТА.

Блуменауър каза, че е обсъждал такава отсрочка с лидера на демократичното мнозинство в камарата на представителите Стени Хойър, с председателя демократ на специалната комисия по разузнаването Адам Шиф, с конгресмена демократ Хаким Джефрис и с повече от 30 други законодатели.

„Всички са заинтересувани“, каза Блуменауър и добави, че е предал съдържанието на разговорите си на Пелоси преди няколко дни. „Тя каза, че ще мисли върху това, но не каза докога“, призна Блуменаъур.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 79 − = 69